Pirmais velosipēds bērnam

2022-05-03 09:00:00

Pirms bērns uzkāpj uz parastā velosipēda ar pedāļiem, ir vērts viņu draudzīgākā veidā iepazīstināt ar divriteņu transportlīdzekli. Un te palīgā nāk līdzsvara velosipēdi, kuriem nav pedāļu, bet ar tiem mazulis var iemācīties stūrēt un vingrināt līdzsvaru.

Lai atvieglotu bērna pāreju uz līdzsvara velosipēdu mūsu veikala piedāvājumā atradīsi arī pārveidojamus modeļus, piemēram, koka velosipēds "Twist"! Velo piedzīvojuma sākumā mazais brauc uz trim riteņiem, kas nodrošina stabilitāti un pasargā no apgāšanās. Pēc trīs riteņu braukšanas apgūšanas pārveidojam transportlīdzekli par līdzsvara velosipēdu un ... aiziet!

Visizplatītākais mazuļu satraukums, sperot pirmos soļus uz velosipēda, ir kāju pacelšana no zemes un nolikšana uz pedāļiem. Balansa velosipēda gadījumā šī problēma pazūd, jo bērns pastāvīgi saskaras ar zemi. Stabils metāla rāmis pieradina mazuli pie šādas transportlīdzekļa konstrukcijas un atvieglo vēlāku mācīšanos braukt ar pilna izmēra aprīkojumu.

Iespēja atbalstīt kājas bērnam ir nenovērtējama, jo stiprina viņā drošības sajūtu un ticību savām spējām, kā arī rīcības un kontroles sajūtu pār transportlīdzekli. Pateicoties tam, mazulis var koncentrēties uz citu riteņbraukšanas prasmju apgūšanu, piemēram, stūres vadīšanu, pagriešanos, bremzēšanu ar kājām.

Viena no galvenajām prasmēm, braucot ar velosipēdu, ir droša bremzēšana. Ja jūsu mazulis spēj apstāties uz velosipēda dabiskā veidā, bremzējot ar kājām, ir pienācis laiks nākamajam līmenim – iemācīties bremzēt ar bremzi. Vislabāk to tam sagatavo Nemo līdzsvara velosipēds ar rokas bremzi, kas aptur aizmugurējo riteni. Šī bremzēšanas metode ir daudz drošāka nekā ar priekšējo bremzi, jo velosipēds neapstājas pēkšņi. Tiesa, bērnam ir jāsajūt bremzes nospiešanas spēks, taču pēc dažiem braucieniem viņš apgūs šīs zināšanas un jutīsies pārliecinātāks.

Gimme


Jebkurā gadījumā, pērkot bērnam velosipēdu, pirmajā vietā ir drošība, tāpēc mūsu veikala piedāvājumā atradīsiet tikai kvalitatīvus un pārbaudītus dažādu ražotāju modeļus. Atliek tik izvēlēties piemērotāko.
Domājot par bērna drošību - lietojot skrejriteni izmantojiet aizsargaprīkojumu. Bērnam jānēsā slēgti apavi, kā arī jālieto riteņbraucēju ķivere. Ieteicams lietot arī  ceļu un elkoņu aizsargus, jo tie ir visneaizsargātākie pret traumām iespējamā kritiena gadījumā. 
Labs risinājums būs arī cimdu iegāde rokām – tie ir pirmais amortizators, atsitoties pret zemi. Tāpat kā ceļu un elkoņu sargi, tie novērsīs sāpīgus nobrāzumus un sasitumus.  Pateicoties tiem, iesācējiem nav jāuztraucas par dabiski pieļautām kļūdām, kas bieži vien izraisa kritienus -  aizsargi samazinās nobrāzumu, traumu un sasitumu risku.